Site stats

Selectienieuws - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud
Margriet door verlies van Nooit Gedacht weer op afstand van Avanti'31
26-03-2023


Het was voor beide teams noodzakelijk om te winnen. Margriet om bij Avanti langs zij te blijven en Nooit Gedacht om uit de buurt van de degradatiezone te blijven. Margriet viel door de mand en zag tegen het einde van de wedstrijd Nooit Gedacht uit twee perfect uitgevoerde counters de winst binnen halen.

De eerst helft was Margriet de bovenliggende partij, maar de kansen waren sporadisch. Dani Eveleens had in de 25e minuut de openingstreffer kunnen scoren maar de Geffense goalie bleef goed naar de bal kijken en voorkwam een doelpunt. Via Morris Land kwam Margriet in de 35e minuut alsnog op voorsprong met een schitterend afstandsschot werd het 0-1. Lang kon Margriet er niet van genieten. 5 minuten later bepaalde Bob van Iersel de ruststand op 1-1 door via een afgeslagen corner de bal ineens op de slof te nemen.

Na rust werd de wedstrijd slordiger en hoewel Margriet z’n best deed om aan te vallen was het, zodra in de buurt van de Geffense goal gekomen werd, onzorgvuldig. Nooit Gedacht beperkte in de eindfase zich tot counters. Margriet speelde alles of niets en Bob van Iersel had z’n dag om vlak voor tijd te scoren, waarna hij ver in de extra tijd de 3-1 op het scorebord bracht.

Hooftrainer Maarten van Vugt : ,,Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel misschien terecht geweest, dus het was zonde.” Het gat naar koploper Avanti bedraagt nu drie punten.

Komende weekend naar Vorstenbossche Boys
Het zal in Vorstenbosch een moeilijke partij worden. De rode lantaarndrager vecht voor de laatste kansen en staat met slechts 12 punten op de enige rechtstreekse degradatieplek, maar slechts 1 punt verwijderd van Alem en Vesta’19 die op nacompetitie staan. Afgelopen weekend verloor de ploeg van FC Schadewijk met 4-3 na zelfs in de openingsfase net 0-2 te hebben voor gestaan.  Avanti gaat op bezoek bij nr. 3 van de ranglijst Nulandia en dat zijn altijd moeilijke wedstrijden.


Margriet na winst op Den Dungen weer medekoploper
19-03-2023
Doordat Avanti’31 bij DSC in Kerkdriel niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, kon Margriet door de zuinige winst op Den Dungen  zich na deze zondag weer medekoploper noemen. Dat gebeurde eerder in de competitie ook al een keer, maar de week daarna verspeelde de Ossenaren weer 2 punten. Deze keer werd door een goede inzet en teamprestatie Den Dungen bedwongen.

Margriet begon uitstekend aan de wedstrijd, was scherp en gaf de tegenstander nauwelijks ruimte. In de 16e minuut was het Jeffrey van Vlijmen die van dichtbij inschoot, maar zag zijn schot net weggetikt worden door doelman Thies Kooijmans, waarbij Agonis Hoti er als de kippen bij was om in de rebound de bal hard en onhoudbaar in te schieten.  Na deze vroege voorsprong nam Margriet iets gas terug en ontspon zich een wedstrijd waarbij over en weer de verdedigers steeds op tijd ingrepen. Hoewel Margriet nog twee halve kansen had, was Den Dungen volkomen ongevaarlijk en had alleen van afstand enkele keren hard en hoog over geschoten.

De tweede helft probeerde Margriet door te drukken, maar het spel werd iets te gehaast en de passing was niet altijd zuiver, waardoor er vaak werd onderschept. Doelpogingen van Jeffrey van Vlijmen, Nick van Oorschot en Agonis Hoti liepen op niets uit. Het laatste kwartier werd over en weer de lange bal gespeeld, maar Den Dungen werd pas in de slotfase één keer gevaarlijk De ingreep van doelman Jurre van Soest was echter perfect. Mounir Al Mansouri kwam in die fase nog goed door. Hij koos voor een voorzet in plaats van zelf door te gaan. Nick van Oorschot miste de bal maar net. De laatste minuten van de extra tijd was nog even spannend met enkele corners van Den Dungen, dat echter niet verder kwam dan een schot dat ruim naast ging.

Opstelling Margriet: Jurre van Soest, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Joey van Heeswijk, Dani Eveleens, Quincy Broers, Nick van Oorschot(Mounir Al Mansouri), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Roy Govers), Jeffrey van Vlijmen(Morris Landman), Agonis Hoti.

Komend weekend naar Nooit Gedacht in Geffen.
Nooit Gedacht tankte vertrouwen door met 6-0 te winnen bij Vorstenbossche Boys en staat nu op een achtste plek met 18 punten. De wedstrijden tussen Margriet en Nooit Gedacht hebben altijd een derbykarakter en zijn veelal spannend. Margriet zal Avanti’31 moeten bijhouden. Avanti’31 krijgt Vesta’19 op bezoek dat vecht om in de derde klasse te overleven, echter een ploeg die voor de Schijndelse formatie geen probleem zal zijn.

Hoe zit het met gelijk eindigen in punten?
Hierover zijn enkele misverstanden. Uiteindelijk wordt bij gelijk eindigen niet meer direct een beslissingswedstrijd gespeeld,
Bepalend is dan het aantal verliespunten, is dat ook gelijk dan het doelsaldo, is dat gelijk dan het aantal doelpunten voor.
Indien dit ook gelijk is wordt gekeken naar het onderling resultaat, dan is het totale resultaat (wedstrijdpunten, gevolgd door doelsaldo en eventueel doelpunten vóór) van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend (niet in geval van het winnen van een periodekampioenschap).
Is ook het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden gelijk dan wordt een beslissingswedstrijd of een beslissingswedstrijdenreeks gespeeld.


4e Klasse F zaterdag gaat verder zonder OVC'26
18-03-2023

OVC’26 heeft op zijn zachtst gezegd weleens betere tijden gekend: het bestuur van de club heeft het eerste elftal per direct uit de competitie gehaald. Blessures nekken de club, die toch al een onrustig seizoen kent. Zo werd de derby met Merlijn gestaakt na een achtervolging van de scheidsrechter en werden enkele spelers weggestuurd.

,,We hebben veel te veel blessures”, zegt secretaris Ronald Heinen. ,,In theorie zou je dan kunnen putten uit het tweede en derde elftal. Maar dat was lastig, de kwaliteit is zo veel minder. Dan kun je geen representatief elftal meer opstellen.”

Afgelopen twee weken is er een paar keer crisisberaad geweest binnen het bestuur, zegt Heinen. ,,Dat is begonnen nadat we niet op kwamen dagen bij BZC’14 om de tweede helft te voetballen: we hadden te weinig spelers.” Die wedstrijd was destijds gestaakt. OVC’26 werd bestraft met drie punten in mindering.
(tot zover tekst BD)

Alle resultaten tot nu toe van OVC'26 zijn vervallen en dit leidt tot aanpassing van de stand en het resterende wedstrijdprogramma.

Margriet pakt na late winst de 2e periodetitel
12-03-2023Gefeliciteerd

Voorafgaande aan de wedstrijd leek het moeilijk voor Margriet om de 2e periodetitel te pakken. Er waren kapers op de kust, o.a. SBC dat echter moest aantreden bij koploper Avanti’31 en via een penalty verloor, waar ze moesten winnen om zeker te zijn. Deze wedstrijd begon al een half uur eerder waardoor het verlies al tijdig bekend was. De volgende kandidaat was Den Dungen dat bij winst ook aanspraak maakte op de titel, maar zag het bezoekende Nooit Gedacht in de tweede helft langszij komen.

Margriet won nipt met 1-2 van Alem en moest eerst nog een kwartier afwachten of Den Dungen , waar de wedstrijd een kwartier later begonnen was, de winst nog kon binnenhalen. Dat lukte ze niet, waardoor Margriet alleen op de koppositie eindigde in de tweede periode met 15 punten.

Margriet begon in Alem redelijk, een paar schoten van afstand van Jeffrey van Vlijmen, maar niet echt gevaarlijk. Na 20 min een vrije trap van achteruit valt over de laatste linie en Dion van den Elzen neemt hem goed aan en schiet strak in de lange hoek.(0-1) Daarna weinig kansen tot de rust.

In de tweede helft na een kwartier maakt Lars Steenbekkers namens Alem de gelijkmaker (1-1). Daarna gaat Margriet vol op de aanval en wordt een doelpunt van Agonis Hoti  onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 93e minuut maakt Joey Schuurmans de zo belangrijke winnende treffer door een lange bal, die hij ietwat gelukkig voor zijn voeten krijgt, maar wel goed binnen schiet.

Geen grootse overwinning, maar wel terecht omdat Margriet de meest aanvallende ploeg was en vooral na de gelijkmaker van Alem het spel domineerde.

Na het pakken van de tweede periode kan Margriet niet op de lauweren gaan rusten. De achtervolging op koploper Avanti’31 blijft staan. Uiteindelijk staat de Schijndelse ploeg maar 2 punten voor.

Zondag a.s. tegen Den Dungen
Komende zondag komt concurrent Den Dungen naar Oss. Deze ploeg staat 6 punten achter op Margriet, maar zal revanche op zichzelf willen nemen. Het doelsaldo is iets slechter, maar Den Dungen blijft een moeilijk te bespelen ploeg, wat in de uitwedstrijd al bleek toen beide ploegen tot een 2-2 gelijkspel kwamen. Voor Margriet scoorden Agonis Hoti en Nick van Oorschot na een 2-0 achterstand beide ploegen weer op gelijke hoogte. Margriet had zich laten overrompelen en keek in de 2e minuut al tegen een achterstand aan. In de laatste minuut scoorde Joey Schuurmans nog, maar dat doelpunt werd via de grensrechter ten onrechte afgekeurd.
Tijd voor Margriet om dus alert te starten en de punten in Oss te houden..


Metin Alkir komt naar Margriet volgend seizoen
06-03-2023


In het seizoen 2023-2024 zal Metin Alkir voor RKSV Margriet uitkomen, hij komt over van Blauw Geel.
Metin wil graag nog wat betekenen voor de club waar het voor hem allemaal is begonnen.

Metin is op meerdere posities inzetbaar en zal met zijn ervaring een meerwaarde zijn voor de selectie.
Metin is zijn loopbaan als voetballer begonnen bij Margriet.
Vervolgens heeft hij via de jeugd van FC Den Bosch op hoog amateurniveau gespeeld, aldus de technische commissie


Margriet en Avanti’31 delen de punten
(1-1)
05-03-2023


(klik voor vergroting op foto)

Hoewel beide trainers wel konden leven met het gelijke spel, was het toch een teleurstelling voor Margriet, want er had meer ingezeten. Ook Avanti had in de tweede helft kansen, maar de wijze waarop de Schijndelse gelijkmaker tot stand kwam doet op z’n minst vele wenkbrauwen fronsen.
 
De eerst helft begon Margriet fel en goed combinerend aan de wedstrijd om al in de tweede minuut op voorsprong te komen. Het was Joey Schuurmans die op rechts de bal naar Agonis Hoti speelde, die niet alleen fraai de bal aannam en zijn tegenstander omspeelde om vervolgens de uitkomende doelman Casper Brus te verslaan met een bekeken lob, waarbij verdediger Jelle Brus ook nog een poging nam de bal te onderscheppen met het hoofd. De bal ging echter buiten zijn bereik in de touwen. Margriet kan zichzelf het alleen maar kwalijk nemen dat het niet doordrukte. Nick van Oorschot schoot nog rakelings naast. Scheidsrechter Cornelissen liet opmerkelijk veel toe in deze fase.

 
 
Na rust was Avanti sterker uit de startblokken gekomen en begon Margriet iets te aarzelend nadat sterkhouder Mounir Al Mansouri was gewisseld voor Jorn van Bakel, die hem overigens uitstekend verving. In de 50e minuut kwam Avanti langs zij. De wijze waarop het doelpunt van Teun Kuijpers tot stand kwam was echter zeer discutabel. Doelman Jurre van Soest stompte een schot op doel weg, waarbij hij valt omdat hij een duw kreeg van Geert van Heeswijk. Ondanks felle protesten van Margrietzijde keurt Cornelissen het doelpunt goed.
 
Enige tijd later, als Dion van den Elzen is doorgebroken en op de rand van de zestien onderuit wordt gehaald had het gevolg een rode kaart moeten zijn en een vrije trap op nog geen zeventien meter recht voor het doel. Ook hier wil Cornelissen niets van weten en wuift andermaal protesten weg.
 
Vervolgens daalt het niveau, stijgt de spanning en trekt Cornelissen plots voor elke lichte overtreding weer de gele prent. Over en weer kansjes zonder succes en blijft de stand 1-1.

 
Periodetitel
 
Margriet blijft niet alleen op 2 punten achterstand van Avanti, maar ziet ook nog eens de kansen op de periodetitel slinken.  SBC en Den Dungen hebben nu evenveel punten als Margriet (12), maar op doelsaldo staat nu SBC bovenaan (+6), dan Den Dungen (+5) en vervolgens Margriet (+4).
 
De volgende wedstrijdronde valt de beslissing en Margriet moet bij Alem winnen met grotere cijfers dan Den Dungen dat Nooit Gedacht op bezoek krijgt. SBC gaat op bezoek bij Avanti’31 dat in de uitwedstrijd in Son met 1-7 won. Conclusie is dat alleen winnen bij en van Alem met grote cijfers de Ossenaren aan de 2e periode kunnen helpen.

 
 
Opstelling Margriet:
 
Jurre van Soest, Bas Bressers(Kevin van Tongeren), Mounir Al Mansouri(Jorn van Bakel), Joey van Heeswijk, Roy Govers, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans(Rayen Maas), Dani Eveleens(Jeffrey van Vlijmen), Agonis Hoti.
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud