Site stats

Selectienieuws - voetbal amstelhoef

Ga naar de inhoud

Zeperd voor Margriet Zo1, start met verlies!
24 september 2023


Metin Alkir

Margriet kampte in de voorbereiding met een aantal blessures en dat was in deze wedstrijd goed te zien. Het liep allemaal nog niet naar behoren.  Margriet begon goed aan de wedstrijd, maar al gauw bleek dat SCG’18  uitstekend verdedigde en een goede sluitpost had staan. Op een goede kans van Joey Schuurmans wist hij de bal te pareren. SCG’18 beperkte zich de gehele wedstrijd tot uitvallen en rond de 15e minuut was op rechts een uitval. De bal werd voorgetrokken naar de tweede paal  en van links weer ingebracht. Doelman Jurre van Soest kreeg, kijkende tegen de zon in, de hand nog tegen de bal maar onvoldoende om het uit de doelmond of over te tikken, waarop Stan van Rooij de bal in kon koppen (0-1).
Overrompeld door de achterstand was Margriet de rest van de eerste helft vaak te slordig in aanname of passing en vooral te gehaast. Vaak werd een lange bal gegeven omdat combineren niet mogelijk bleek, iets wat Margriet normaal niet doet. Zo werden de ballen makkelijk te verdedigen en het moet gezegd worden dat SCG’18 op momenten dat het gevaarlijk werd een tandje bijzette en aanvallers werden vaak bij balbezit direct met drie man aangepakt.  Zo werd de rust bereikt met een 0-1 achterstand.

Na rust zou trainer Maarten van Vugt direct wissels toepassen en kwamen Jorn van Bakel en Mounir Al Mansouri in het veld, zij waren na hun blessures nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen, maar een halve was te doen. Margriet werd gevaarlijker en zette beter druk op de verdediging van SCG’18. In de 61e minuut viel eigenlijk de verlossende gelijkmaker. Een wereldgoal gemaakt door Metin  Alkir die vanaf zo’n 30 meter de bal op de slof nam en met een ziedend schot doelman Jorg de Laat kansloos liet. (1-1)
De wedstrijd vervolgde, maar Margriet verzaakte om de hoge druk vast te houden. Wel zou doelman Jorg de Laat twee maal zijn ploeg overeind houden bij een schot van Joey Schuurmans en even later zou Agonis Hoti eigenlijk moeten scoren toen hij vrij voor de doelman de bal uit een voorzet ineens op de slof nam. Jorg de Laat had echter een snelle reflex om de bal te keren.
Enkele minuten voor tijd zou de bal vanaf rechts voorgezet worden voor het Osse doel, iedereen greep mis en bij de tweede paal zou Axel van Litsenburg de bal binnenwerken (1-2).
Ondanks dat er nog wat extra tijd bij kwam wist Margriet hierna met een wanhoopsoffensief niet meer in de buurt van de gelijkmaker te komen, zeker niet met gehaaste schoten die steeds ruim het doel mistten.

Zo was de openingswedstrijd van het seizoen een domper voor de Ossenaren en zullen ze volgende week naar Haarsteeg gaan dat ook met verlies begon. Haarsteeg speelde uit tegen Den Dungen en verloor met 1-0. De eerste helft was daar in het voordeel van Den Dungen en in die periode viel ook het enige doelpunt. Na rust zou Haarsteeg beter spelen, maar te slordig zijn in de afwerking.  De wedstrijd in Haarsteeg begint om 14.00 uur.

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Roy Govers, Nick van Oorschot (Jorn van Bakel), Dion v.d. Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen (Martijn Ploegmakers), Agonis Hoti, Dani Eveleens (Mounir Al Mansouri), Luca Peters, Metin Alkir (Govanni Reuvers), Tufan Koca.


Goede start Margriet Za1 met winst in derby.
23 september 2023Vandaag stond de derby op het programma Margriet  -  Top. Een herhaling van de bekerwedstrijd van vorige week, waarin Margriet Za1 deze won met 1-0. Een goede opsteker, maar geen garantie voor de eerste competitiewedstrijd om dit zo maar even te kunnen herhalen. Na een goede warming-up begon de wedstrijd om 15.00 uur.

Top die de aftrap nam verloor meteen de bal en Liam van Beuningen stond na 10 seconden oog in oog met de keeper Kuilders en verzaakte niet 1-0.
Na de 1-0 ging Margriet meteen opzoek naar de 2-0. Die viel in de 25e min door een vrije trap van Terence Luers  2-0.
Top had niks te vertellen in de 1e helft en liep constant achter de feiten aan. Margriet Za1 had zich meer kunnen belonen door met minimaal met 3-0 te gaan rusten.

In de 2e helft begon Top wat feller en hadden wat geschoven met posities.
Margriet Za1 kwam echter niet in de problemen en had ook in de 2e helft mogelijkheden om de score te verdubbelen.
Uiteindelijk was het Roy Koenders die, net ingevallen voor Liam van Beuningen, nog geen bal had aangeraakt, maar wel de 3-0 binnen schoot.
Een terechte overwinning, weer wat stapjes gemaakt met deze jonge ploeg, aldus trainer Maikel Maas.
De volgende week. een uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys.


Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Kevin van Tongeren (Loe van Dijk), Terence Luers, Martijn Ploegmakers, Veron Lionarons, Govanni Reuvers (Joran Smits), Samed Bayar (Roy Koenders), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk (Hasan Yavuz), Liam van Beuningen (Rayen Maas), Mats van Liebergen.

Margriet Zo1 bekert verder tegen Irene
21 september 2023Margriet Zo1 lootte een uitwedstrijd tegen Irene in Gemonde. Irene komt uit in de 5e klasse, maar maakte indruk in de poulefase door met 1-3 te winnen bij 4e klasser Boskant, met 6-0 te winnen van 5e klasser WHV en door 4e klasser Boerdonk  met 3-5 te verslaan.
De bekerwedstrijd is  gepland voor de zondag 22 oktober a.s. om 14.00 uur

Margriet Zo1 wint van Vita en is door naar de tweede bekerronde.
17 september 2023Margriet Zo1 ging razendsnel uit de startblokken en het was Nick van Oorschot die al in de 2e minuut het net vond. Dezelfde Nick van Oorschot zou in de 11e minuut knap zijn tweede doelpunt maken (0-2), waarna  Metin Alkir in de 28e min. afrondde naar 0-3. Een minuut later werd het via een penalty 1-3 en zou Dion v.d. Elzen op slag van rust in de 44e min. de 1-4 aantekenen.  

Na rust begon Margriet furieus en in de 47e min. zou een been van een Vita-verdediger de bal over de eigen doellijn werken (1-5). Margriet drukte, Vita verdedigde met verve en het was spannend, want Margriet had nog één doelpunt nodig om poulewinnaar te worden.  
In de 65e min. was het Agonis Hoti die andermaal scoorde (het was in de bekerreeks al weer zijn vijfde) en hij bracht de stand op 1-6 en daarmee was Margriet poulewinnaar  In de slotminuut van de reguliere tijd was het Dion v.d. Elzen die de 1-7 scoorde, de uiteindelijke eindstand

Opstelling Margriet:
Jurre van Soest, Metin Alkir, Roy Govers, Nick van Oorschot, Dion v.d. Elzen, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen (Martijn Ploegmakers), Agonis Hoti, Dani Eveleens (Loek Damen), Luca Peters (Jorn van Bakel), Tufan Koca.

Komende weekend begint de competitiestrijd van een heel bijzondere competitie waarin er meer degradanten zullen zijn dan normaal.  De onderste twee eindigende ploegen degraderen rechtstreeks (was één) , terwijl de herkansers, die moeten gaan strijden om klasse behoud met de periodekampioenen van de vierde klasse, zullen bestaan uit de nummers  10, 11 en 12.  Voorheen waren dit er maar twee.
De eerste wedstrijd is thuis tegen SCG''18 dat vorig seizoen op een zevende plek eindigde met 32 punten.
Sinds deze fusieclub ontstond hebben beide ploegen elkaar vier maal ontmoet, waarbij Margriet drie maal aan het langste eind trok en éénmaal eindigde het in een gelijkspel.

Margriet Za1 wint in beker van sv Top
16 september 2023Vandaag stond de 2e en laatste bekerwedstrijd op het programma. Een wedstrijd om de eer, want poulegenoot OSS'20 had al van beide gewonnen en gaat door naar de volgende ronde. De beide opponenten van vandaag waren dus al uitgeschakeld.

De eerste 45 min was het Margriet dat volledig domineerde met veel balbezit.
In de 8e min  een vrije trap vanaf de zijkant waar Martijn Ploegmakers net niet bij kon en ook in de 18e min  een goede kans op de 1-0, maar ook daar ging de bal voorlangs.
In de 22e min was het raak, door een goede onderschepping ging Martijn Ploegmakers op het middenveld ervan door en Rens Wuestenink ging aan de rechterkant mee en werd de diepte ingestuurd en leverde een goede voorzet. Door een goede bezetting voor de goal maakte Liam v Beuningen bij de 2e paal de 1-0.
Doordat we na de 1-0 slordig waren in de voorste linie bleef het 1-0 met de rust.

Na de rust kwam  sv Top wat opzetten.
Het spel golfden op en neer met weinig grote kansen, tot 5 min voor tijd waar sv Top een 100% kans liet liggen op de 1-1.
Na 90 min stond de stand op 1-0 een verdiende overwinning.

Opstelling Margriet:
Jan-Derk te Winkel, Thijmen van Donzel, Terence Luërs, Martijn Ploegmakers, Veron Lionarons, Giovanni Reuvers (Loyd de Veer), Cas van Liebergen (Burak Emer), Rens Wuestenenk, Liam van Beuningen, Loe van Dijk ( Hasan Yavuz), Mats van Liebergen

Volgende week zaterdag om 15.00 uur speelt Margriet Za1 opnieuw thuis tegen sv Top Za1, maar dan als  seizoensopening voor de reguliere competitie in de vierde klasse G Zuid 1 zaterdag.

Promotie - en degradatieregeling bekend
15 september 2023

Zondag 1
 • De kampioen van de derde klasse C Zuid 1 promoveert rechtstreeks naar de 2e klasse
 • De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 2e klassen C en D volgens een nog  vast te stellen schema een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
 • De nummers 9, 10 en 11 van de 3e klasse A, en de nummers 10, 11 en 12 van de 3e klassen B, C
  en D spelen samen met de periodekampioenen van de 4e klassen volgens een nog vast te stellen
  wedstrijdschema een nacompetitie voor vijf plaatsen in de 3e klasse.
 • De nummers 13 en 14 van 3e klassen C  degraderen naar de 4e klasse.

Zaterdag 1
 • De kampioen van de vierde klasse G promoveert rechtstreeks naar de 3e klasse.
 • De periodekampioenen spelen samen met de herkansers van de 3e klassen A t/m D volgens een nog vast te stellen schema een nacompetitie voor vijf plaatsen in de 3e klasse.
 • De nummers  7, 8, 9, 10, 11  van de 4e klasse G degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse


Het volledige besluit promotie/degradatie 2023/2024 Zuid 1   KLIK HIER

Het volledige besluit promotie/degradatie 2023/2024 Zuid  2  KLIK HIER   (Niet van toepassing voor Margriet Za1 en Zo1)

Margriet Zo1 wint van HVCH 2 door 3 goals van Agonis Hoti
10 september 2023De wedstrijd begon vandaag om 11.30 op het kunstgras in Heesch en de temperatuur was al gestegen naar dik 30 graden.
Margriet miste nog steeds een aantal basisspelers, waardoor het spel wat onwennig oogt.
Margriet had een goede start en kreeg enkele goede kansen maar kwam pas tot scoren in de 14e minuut via Agonis Hoti werd het 0-1.
Hierna werd het spel wat slordiger en kreeg HVCH ook enkele goede kansjes , maar men kwam niet tot scoren.
De tweede helft  kwam Margriet via een mooie aanval in de 56e minuut op 0-2 , wederom door Agonis Hoti.
De eindstand werd bepaalt in de 72e minuut.. De keeper van HVCH liet een effectvol afstandsschot door z'n handen glippen , zodat het 0-3 werd.
Agonis Hoti was weer de maker van het doelpunt en hij scoorde hiermee een hattrick.

Al met al een veel te warme middag om te voetballen .
Komende zondag de uitwedstrijd en tevens laatste poulewedstrijd van de beker. Margriet moet dan naar SSA/SJO Vita. Alleen de poulewinnaar  gaat door naar de eerste ronde van de knock-out fase.

Opstelling Margriet:
Jurre v.d. Akker, Joey van Heeswijk, Roy Govers (Marijn Ploegmakers),Quincy Broers, Nick van Oorschot (Rafael Lionarons), Dion v.d. Elzen, Dani Eveleens, Luca Peters, Metin Alkir(Thijmen van Donzel), Tufan Koca (Luuk Janssen), Agonis Hoti

Margriet Za1 moet meerdere erkennen in Oss'20
09 september 2023Vandaag speelden we de allereerste bekerwedstrijd tegen Oss'20. In de eerste 15 minuten was Margriet de sterkere ploeg. We kregen een geweldige kans van Rafael Lionarons, die oog in oog stond met de keeper. Helaas kwamen we op een 1-0 achterstand door een foutieve bal van ons, die bij de spits terechtkwam en die maakte geen fout.
Oss"20 met veel ervaring in het team hadden veel balbezit en waren geduldig. De 2-0 viel vlak voor rust door een voorzet die binnen geschoten werd door de Oss"20 spits.

Na de rust sloeg de vermoeidheid toe door de extreme hitte. De 3-0 viel 20 min voor tijd.
We hebben alles gegeven met zeker wat kansen om terug te komen in de wedstrijd.
Op naar volgende week waar we Top treffen.


Gehavend Margriet Zo1 speelt gelijk tegen Nulandia.
03 september 2023Margriet trad aan met nogal wat wisselingen doordat verschillende spelers met diverse blessures vanaf de kant moesten toezien. Zo was de verdediging geheel anders door het wegvallen van Jorn van Bakel ( verrekte knieband) en Mounir Al Mansouri (gekneusde hak). Dat beide centrale verdedigers vervangen moesten worden bleek erg onwennig.

De eerste helft begon aftastend van beide zijden en het was Margriet dat enkele malen wel gevaarlijker werd. Nulandia stichtte gevaar door de snelle voorhoede vaak te bedienen met lange ballen. In de 12e minuut was het raak Joey Schuurmans zou een uitstekende pass geven op Agonis Hoti, die perfect aannam, zijn man uitspeelde en vanaf zo'n 25 meter met een ziedend schot doelman Rick v.d. Leest verschalkte. (1-0). Lang had Margriet daar geen plezier van. Twee minuten later ontving Gijs Kerkhof de bal op links, trok de bal scherp voor en iedereen miste, zowel de verdedigers van Margriet, als de aanvallers van Nulandia. De bal schoot door via een stuit in de verre hoek waardoor de stand weer gelijk was.

Hierna werd het eigenlijk een wedstrijd waarin over en weer wel kleine kansjes ontstonden, maar slordig en gehaast afwerken van beide partijen voorkwam doelpunten. De tweede helft was eigenlijk een matige wedstrijd, waarin niet zo veel opwindends gebeurde.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Roy Govers (Nick van Oorschot), Joey van Heeswijk, Peter Luca, Martijn Ploegmakers (Dani Eveleens), Quincy Broers, Dion v.d. Elzen, Agonis Hoti, Joey Schuurmans (Rafael Lionarons), Jeffrey van Vlijmen (Metin Alkir), Tufan Koca

© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden.
Terug naar de inhoud