Laatste Nieuws - Voetbal Amstelhoef

Ga naar de inhoud

Laatste Nieuws


Behoudens voorafgaande schriftelijke toestemming is het overnemen van artikelen of delen daarvan niet toegestaanSamuel Eleonora speelt komend seizoen weer voor RKSV Margriet.
22 april 2024


Samuel  Eleonora komt over van HVCH, waar hij verspreid over twee periodes, meerdere seizoenen heeft gespeeld. Ook speelde hij voor sc NEC en BVC.. Daarvoor speelde hij voor Margriet.

De Technische Commissie van Margriet is blij dat Samuel, die op meerdere posities inzetbaar is, met al zijn ervaring terugkeert bij RKSV Margriet.

Margriet Zo1 komt goed terug na achterstand tegen koploper
21 april 2024

zie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 wist vooraf dat er gewonnen moest worden van koploper Nieuwkuijk om de competitie in de derde klasse C Zuid 1 nog een spannende eindfase mee te geven. Winnen lukte vandaag niet, belangrijk was dat er in ieder geval niet verloren werd om in de race te blijven voor de derde periodetitel. Er stond dus wel enige druk op de wedstrijd en dat was zeker te merken in de beginfase. Nieuwkuijk liet Margriet even uitrazen om daarna met goed voetbal enkele malen gevaarlijk in de buurt van het Osse doel te komen. In de 10e minuut was er balverlies bij het uitverdedigen en daar profiteerde  klasse topscoorder Brent de Wijs optimaal van. (0-1) Margriet kwam , even aangeslagen, niet helemaal in haar spel , maar Martijn Ploegmakers kwam in de 17e minuut goed door over links, maar de pas 17-jarige doelman Rick Baars wist met een snoekduik redding te brengen.  Het spel golfde wel op en neer, maar de aanvallen van Nieuwkuijk waren door de goede combinaties, het vele loopwerk met positiewisselingen veel gevaarlijker dat de Osse aanvallen. In de 32e minuut werd de verdediging van Margriet uiteen gespeeld en op links werd een uiterste poging gedaan om een doorgebroken speler het scoren te beletten.  Slim werd naar de grond gegaan en scheidsrechter Kaj Fonken wees gedecideerd naar de stip. Geen probleem voor de topscoorder Brent de Wijs, zo werd het 0-2.  Ditmaal was het een extra prikkel om aan te vallen en dat deed Margriet Zo1, maar kwam er maar niet door. Wel een reeks vrije trappen en hoekschoppen, tot in de 43e minuut de bal uit een hoekschop op een opgeheven onderarm terecht kwam, waardoor een scoringskans werd ontnomen, andermaal een penalty, genomen door aanvoerder Joey Schuurmans die de ruststand op 1-2 bepaalde.
 
 
Na rust kwam Margriet feller uit de startblokken, nam meer risico’s  door meer mensen naar voren te laten gaan, waardoor ook enkele hachelijke situaties in de Osse verdediging ontstonden.  Tufan Koca bewees Margriet enkele malen een goede dienst door niet alleen perfect in te grijpen, fouten te herstellen, maar ook met goede passings  de bal over dertig-veertig meter haarzuiver op de schoen van aanvallers te leggen die ondanks alle inspanning niet wisten door te breken, waarbij Nieuwkuijk steeds vaker kleine overtredingen moest begaan. Doelman Jurre van den Akker hield tot twee maal toe een doorgebroken speler eigenhandig af van scoren en in de 77e minuut zag hij een schot via de lat terugstuiten in het veld.
 
Met de voorsprong begon ook het tijdrekken van Nieuwkuijk, waarbij doelman Rick Baars twee maal opzichtig met een schreeuw zich op de grond liet vallen en om verzorging riep. De eerste keer liet scheidsrechter Fonken dat nog toe omdat er wel sprake was van kontakt, maar de tweede keer werd dit geweigerd en koos  Baars snel eieren voor zijn geld door maar snel weer overeind te komen. Een Oscar zal deze acteerprestatie zeker niet opleveren.  Ook aan de zijlijn werd “meegedacht”met de situatie en twee keer voor buitenspel gevlagd, terwijl dat duidelijk niet het geval was en één maal niet gereageerd toen een bal duidelijk van achter de eigen achterlijn het veld in werd getikt.
 
 
In de laatste fase werd driftig gewisseld en Margriet speelde alles of niets om op gelijke hoogte te komen. De klok stond al op 90 minuten en het was dus extra tijd toen de bal op rechts scherp voor werd gebracht  en de ingevallen Jorn van Bakel  bij de tweede paal de bal met het hoofd inkopte en de eindstand op 2-2 werd bepaald.
 
 
Opstelling Margriet:
 
Jurre van de Akker, Mounir Al Mansouri, Quincy Broers, Nick van Oorschot (Metin Alkir), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Justin Vervloed), Jeffrey van Vlijmen (Jorn van Bakel), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers (Roy Govers), Luca Peters (Luuk Janssen), Tufan Koca.
 
 
Vooruitblik
 
Met dit resultaat blijft Margriet Zo1 in de eindrangschikking op de tweede plaats staan en blijft het verschil met koploper Nieuwkuijk 7 punten bedragen.  Dit geeft deze ploeg niet meer af en gaat naar het kampioenschap toe de komende weken. In de derde periode blijft Margriet Zo1 de koploper met 2 punten voorsprong op Haarsteeg en Nieuwkuijk.
 
Komend weekend gaat de reis naar Drunen voor de ontmoeting met RKDVC dat in de eindrankschikking 4e staat met 2 punten achterstand op Margriet. Voor de derde periode doen ze niet mee, want ze hebben al een (2e)periodetitel op zak. Het vasthouden aan de tweede plaats in de eindrangschikking  is voor Margriet belangrijk, want als Nieuwkuijk kampioen wordt en de derde periode zou pakken, is de tweede plek de vervangend periodekampioen.  Zou RKDVC dat worden, mag je zelf op de derde plek in de eindrangschikking als vervanger optreden.  Haarsteeg afhouden van die plekken is belangrijker dan ooit.
 
Resterend programma:
 
Nieuwkuijk tegen          : thuis Alem (28/4), uit Nulandia (12/5), thuis Real Lunet (20/5), uit Helvoirt(26/5)
 
Margriet tegen              : uit RKDVC (28/4), thuis EVVC (12/5), uit DSC (20/5), thuis Nooit Gedacht(26/5)
 
RKDVC tegen                 : thuis Margriet(28/4), uit Alem (12/5), thuis Nulandia (20/5), uit Real Lunet(26/5)
 
Haarsteeg tegen           : uit DSC (28/4), thuis Nooit Gedacht(12/5), uit SCG’18 (20/5), thuis DBN’22(26/5)

Margriet Za1 speelt gelijk tegen BES
20 april 2024

Margriet Za 1 begon uitstekend aan de belangrijke wedstrijd tegen koploper BES en was de 1e 20 min heer en meester.
Na 3 kansen te missen scoorde Govanni Reuvers de terechte 1-0  met een afstand schot van 16 m. Hierna ging de strijd gelijk op, maar vlak voor de rust scoorde BES de 1-1.

De tweede helft golfde het spel op en neer en de kansen waren er voor beide teams, echter bleef de stand gelijk. BES ging de laatste 10 min alles of niks spelen, want wilden ze nog kans op het kampioenschap hebben, zouden ze moeten winnen.
De 1-1 stand bleef echter op het scorebord  staan, zelfs met extra tijd tot na 98 min. spelen.

Met dit resultaat bleek BES de koppositie te hebben overgedragen aan Jan van Arkel en Margriet Za1 bleef op de zesde plek met 1 punt voorsprong op Rood Wit V. dat won bij DBN'22 en daarmee wel 2 punten dichterbij komt. Dat zelfde DBN'22 is de volgende tegenstander van Margriet Za1 , maar ongelukkigerwijs is er twee weken geen competitievoetbal ingepland en volgt die wedstrijd pas op 11 mei a.s. De punten moeten dan in Oss blijven om de voorsprong te behouden. Rood Wit V. speelt dan tegen Vlijmense Boys dat uitgeschakeld is voor het kampioenschap en al zeker is van handhaving in de vierde klasse.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Thijmen van Donzel, Kevin van Tongeren, Veron Lionarons, Govanni Reuvers (Liam van Beuningen), Rayen Maas (Samed Bayar), Rafael Lionarons (Jeslin van Dijk), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk (Loe van Dijk), Mats van Liebergen, Roy Koenders,.

Margriet Za1 begint aan de laatste cruciale competitiefase.
17 april 2024


Doelpunten noodzakelijk

De eindfase van de competitie begint. Er zijn totaal nog 3 wedstrijden te spelen waarin het nog erg spannend kan worden.
Margriet Za1 speelt a.s. zaterdag 20 april een belangrijke wedstrijd tegen BES dat maandenlang de koppositie bezette, maar de laatste weken is teruggezakt naar de derde plek. In november j.l. was in Valkenswaard Margriet Za1 nog weggespeeld met 4-0, het zal voor de Osse ploeg revanchegevoelens oproepen.
Bovendien hebben ze de punten hard nodig om degradatie naar de nieuwe 5e klasse te ontlopen.

 
De laatste fase bestaat uit 3 cruciale wedstrijden, want na a.s. zaterdag is 11 mei  pas weer de volgende ronde tegen DBN’22 dat al gedegradeerd is en 18 mei de laatste wedstrijd tegen Jan van Arkel dat tot de titelkandidaten behoort . Dit net als BES en ook sv De Braak, maar die hebben een wedstrijd meer gespeeld.

 
Het zal dus ook van de resultaten van de ander degradatiekandidaten afhangen  wie er aan het eind van de rit moet afzakken en wie zich handhaaft.

 
Margriet Za 1 staat op de zesde en veilige laatste plek voor handhaving , 1 punt achter nr. 5 Merlijn, maar 3 punten voor op Rood Wit V. en 5 punten voor op stadgenoot sv Top.  Beide laatst genoemden treffen elkaar in de laatste wedstrijd. Rood Wit V. krijgt ook nog Vlijmense Boys en DBN’22 tegen.
 
Conclusie: Margriet Za1 zal moeten vlammen om uit de laatste drie wedstrijden minimaal 6 punten te halen die waarschijnlijk nodig zijn om zich veilig te spelen. Rood Wit V. heeft een “makkelijker” programma en zal er vrij zeker ook 6 halen met kans op 9. In dat laatste geval zal het doelsaldo de doorslag geven. Dat is nu nog in het voordeel van Margriet Za1, maar dan moet er toch wel gescoord worden en dat is iets wat sinds de jaarwisseling steeds moeilijker gaat.  Schouders er onder en de uiterste best doen. Mogelijk komt het zelfs aan op de laatste wedstrijd tegen Jan van Arkel en die willen kampioen worden.  “Nooit opgeven” is het motto!

Margriet blijft op koers met winst in Helvoirt.
14 april 2024en
Het ging allemaal niet van zelf op het knollenveld in Helvoirt, maar Margriet wist de tegenstander te verslaan met geduld en beleid en dwong de terechte overwinning af. Daardoor blijft het, met nog vijf wedstrijden te gaan, koploper in de derde periode.

De eerste helft was weinig over te zeggen., het spannenste moment was toen de Osse doelman, Jurre van den Akker, de bal in de 7e min. niet goed onder controle kreeg, los liet, maar zijn belager miste voor open doel. Helvoirt wist weinig af te dwingen en Margriet had voetballend niet alleen last van het slechte hobbelige veld, maar ook van het zich massaal terugtrekken van de tegenstander. Toch kwamen er kansen. In de 30e minuut trok Nick van Oorschot de bal scherp voor en Thomas Lommers zou in een ultieme poging de bal over de eigen doellijn werken (0-1). Even later zou Joey Schuurmans een vrije trap in de doelmond slingeren, Dion van den Elzen kopt rakelings over.

Na rust krijgt Helvoirt in de 49e min. een vrije trap rechtsreeks en hard op doel geschoten, maar Jurre van den Akker redt bekwaam. In de 51e min. is het Agonis Hoti die voorzet op Joey Schuurmans, maar zijn schot gaan rakelings over de lat. Margriet is en blijft sterker , wacht rustig op de kansen en na een goede aanval over vier schijven door het hart van de verdediging tikt Agonis Hoti net naast. Vlak voor tijd ziet eerst Dion van den Elzen zijn inzet van de doellijn gehaald worden door een verdediger, waarna in de laatste minuut een fraaie één-twee combinatie tussen Joey Schuurmans en Agonis Hoti door deze laatste fraai wordt afgerond en de eindstand 0-2 is.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Jorn van Bakel, Quincy Broers, Nick van Oorschot (Mounir Al Mansouri), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans, Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers (Jeffrey van Vlijmen), Luca Peters, Metin Alkir (Roy Govers), Tufan Koca.

Komende zondag komt koploper Nieuwkuijk naar Oss.

De wedstrijd van de waarheid. Kan Margriet het slot van de competitie nog spannend maken door de koploper te verslaan? Of gaat het ten onder zoals in de uitwedstrijd in Nieuwkuijk die gespeeld werd op 26 november jl., waarbij Margriet weinig in te brengen had tegen Nieuwkuijk en met 3-0 verloor. Margriet is nu in betere doen, speelt met meer rust en vertrouwen in het spel en heeft de beste verdediging van 3C. Nieuwkuijk de beste aanval en de topscoorder , Brent de Wijs, die er al  19 in heeft liggen, met als runner-up Margriets Agonis Hoti met 15 treffers op de tweede plaats.

Als Margriet de punten in Oss kan houden verkleinen ze de achterstand van 7 punten naar 4 en dan kunnen de laatste 4 ronden nog spannend worden. Gaat Nieuwkuijk met de punten er vandoor dan is het een gelopen zaak en kunnen ze fluitend richting kampioenschap gaan in de resterende 4 duels.  
In de derde periode staat op dit moment Margriet bovenaan met 2 punten voorsprong op Nieuwkuijk. Daarna Haarsteeg op 4 punten. Ook hierin staat veel op het spel. Met al deze wetenschap is het zeker dat a.s. zondag een spannende wedstrijd te zien zal zijn op Sportpark Amstelhoef in Oss, aanvang 14.30 uur. Kom op tijd want het kan wel eens druk worden.


Margriet Zo1 pakt in tweede helft drie punten tegen Real Lunet
7 april 2024

Agonis Hoti en Joey Schuurmanszie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 liet twee gezichten zien vandaag tegen laagvlieger Real Lunet, dat samen met DBN’22 de rechtstreekse degradatiekandidaten zijn. De Vughtse ploeg begon brutaal met aanvallend voetbal en Margriet kon daar de eerste helft weinig tegenover stellen. De Ossenaren creëerden weinig kansen, speelden alsof er niets meer te halen is , in een te laag tempo en met weinig overtuiging.

De enige kansen waren in de 6e min. toen Joey Schuurmans een teenlengte tekort kwam op een voorzet van Roy Govers. Ook in de 12e min. zou er een kans zijn toen Agonis Hoti even buiten de 16 meter een vrije trap kon nemen en hij zijn pegel op knappe wijze gestopt zag worden door doelman Jesse de Vries.  Real Lunet liet Margriet wel komen, maar gaf achterin weinig ruimte weg en kreeg zelf  steeds alle tijd om op via Marino Haumahu de opbouw te plegen. Met links en rechts twee snelle vleugelspitsen die ook nog erg balvaardig zijn werd af en toe de Osse verdediging in verwarring gebracht zonder wezenlijke scoringskansen weg te geven. Tot in de 38e minuut  Anis Tulung enkele missers in de verdediging afstrafte met een doelpunt en Real Lunet niet geheel onverdiend op 0-1 kwam. Een stand die tot de rust zo bleef.

Na rust kwam Margriet beter uit de startblokken, schroefde het tempo op, joeg meer  en aanvoerder Joey Schuurmans zweepte zijn mannen op. Zijn inzet werd in de 59e minuut bijna beloond. Een lob over de uitkomende doelman dreigde in het doel te belanden, maar werd door een verdediger nipt van de lijn gehaald. Even later nog een doorbraak van Agonis Hoti die oog in oog kwam voor doelman de Vries die de bal in een uiterste poging van zijn voet plukte. In de 69e min. was het toch raak na een goede loopactie van Martijn Ploegmakers legde hij de bal breed en kon Joey Schuurmans de stand naar gelijke hoogte schieten (1-1). Even later brak Agonis Hoti door, maar werd bij het betreden van de zestien neergelegd en de goed leiden scheidsrechter Jan Verpaalen wees gedecideerd naar de stip. Een taak voor aanvoerder Joey Schuurmans die de pegel in de 71e min. beheerst en onhoudbaar binnenschiet (2-1).  Toen Agonis Hoti in de 75e min. de 3-1 aantekende was de wedstrijd gelopen en kreeg hoofdtrainer Maarten van Vugt de begeerde 3 punten als verjaarscadeau.


Opstelling Margriet Zo1: Jurre van den Akker, Roy Govers (Jorn van Bakel), Quincy Broers, Nick van Oorschot (Justin Vervloed), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Loek Damen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Luuk Jansen), Metin Alkir (Jeffrey van Vlijmen), Tufan Koca.

Vooruitblik
Met dit resultaat is Margriet Zo1 opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst en staat nu nog 7 punten achter op koploper Nieuwkuijk. Over twee weken ontmoeten ze elkaar in Oss. Ook in de derde periode verstevigde de Ossenaren de koppositie, staan nu 2 punten voor op Nieuwkuijk, 3 voor op EVVC, dat al de 1e periode heeft en 4 punten voor op vier andere ploegen.
Komend weekend gaat de reis naar Helvoirt dat op de 11e plaats staat, een plek voor nacompetitie om handhaving. De Helvoirtse ploeg werd thuis met 3-1 verslagen dankzij twee doelpunten van Agonis Hoti en een doelpunt van Nick van Oorschot. Dat was op 19 november vorig jaar. Na nieuwjaar verloor Helvoirt drie maal en speelde vijf keer gelijk. Vandaag wist het bij Den Dungen een puntendeling af te dwingen. Margriet zal moeten zorgen dat ze nu de volle 90 min scherp zijn om de drie punten mee naar Oss te kunnen nemen.


Margriet Za1 laat veel kansen liggen en verliest nipt van koploper SV De Braak.
6 april 2024

Margriet Za1 speelde tegen koploper SV De Braak uit Helmond. Margriet begon matig en was heel slordig in balbezit.
Ze gaven te weinig energie in de duels en speelden in een te laag tempo.

De eerste kans was voor Margriet Za1 in de 10e min. en SV De Braak kwam op 0-1 rond de 30e min. na een goede aanval ..
Daarna kregen ze nog twee goede kansen voor de 0-2, maar die viel niet. Vlak voor het rustsignaal kreeg Margriet Za1 in de 42e min een 100% kans voor Govanni Reuvers, maar hij faalde in de afronding.

Na de rust stond Margriet Za1 beter en het team gaf veel energie overal op het veld. Met een hoger tempo in de omschakeling waardoor ze terecht de 1-1 scoorde door Rens Wuestenenk na een assist met het hoofd van Veron Lionarons.
SV De Braak kwam meer onder druk te staan en Margriet Za1 had een  paar goede kansen voor de 2-1, maar die viel niet.
In de 70e min helemaal uit het niets scoorde de Braak de 1-2.
We gingen vol voor de 2-2 en die kans werd in blessuretijd gemist op 8 m vrij voor het doel.
Deze wedstrijd verdiende geen winnaar , een gelijk spel was terecht geweest.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Thijmen van Donzel (Hasan Yavuz), Kevin van Tongeren, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Samed Bayar (Roy Koenders), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk, Loe van Dijk (Joran Smits), Mats van Liebergen (Loyd de Veer)

Vooruitblik
Met dit resultaat staat Margriet Za1 op de vijfde plek, nog 2 punten boven TSVV Merlijn(6e) en 3 punten boven Rood Wit V.(7e) , welke beiden een wedstrijd minder hebben gespeeld. Komend weekend wordt dat recht getrokken, want Margriet Za1 is vrij. TSVV Merlijn speelt dan tegen DBN'22 en naar verwacht zullen ze wel de punten mee terug naar Tilburg nemen. De wedstrijd van Rood Wit V. is belangrijker, want de 7e plaats is de plek waar je eind van de competitie niet wil staan. De nrs. 7 t/m 11 degraderen rechtstreeks naar de nieuwe 5e klasse. De Rood Witten spelen dan bij Jan van Arckel dat op de 2e plaats staat, maar 1 punt achter de koploper SV De Braak.
Margriet Za1 speelt pas weer op 20 april thuis tegen BES dat op de derde plaats staat, een moeilijke wedstrijd voor de Ossenaren die het zich na de winterstop het moeilijk hebben gemaakt door te veel kansen te laten liggen.

Joey Schuurmans stopt eind van het seizoen.
06 april 2024Aanvoerder Joey Schuurmans stopt eind van het seizoen. Hij maakte dit onlangs bekend en gaf een uitgebreid interview in het Brabants Dagblad. Hierin kijkt hij terug op zijn  voetballoopbaan waarin Margriet een grote rol heeft gespeeld.

De club topscoorder aller tijden maakte maar liefst 134 doelpunten voor "zijn" rksv Margriet Zo1 in de loop der jaren en hoopt daar dit seizoen nog een aantal bij te prikken!

Wil je het artikel van het Brabants Dagblad lezen, klik dan hier.Margriet Zo1 uitgeschakeld voor de beker door 4e divisionist Udi'19/CSU
28 maart 2024


Margriet Zo1 werd uitgeschakeld voor de districtsbeker  door Udi'19/CSU 1 . De 4e divisionist zag dat Margriet Zo1 een uur lang goed overeind bleef , een knappe prestatie van de derde klasser. Agonis Hoti had de eerste kans van de wedstrijd, maar zag zijn inzet nipt gestopt worden. Langzaam aan bouwde de 4e divisionist een overwicht op, waarop na een uur Jurre van den Akker geen kans had op een hard schot van Juul Bongers. Even later was de wedstrijd gelopen toen Joep Offermans de 2-0 aantekende.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Quincy Broers (Luuk Janssen), Nick van Oorschot (Koen Brocks), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Roy Govers), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Jorn van Bakel), Metin Alkir (Loek Damen), Tufan Koca.
 

Margriet heeft uitstekend gepresteerd in de bekerstrijd, maar kan zich nu concentreren op de resterende competitiewedstrijden. Te beginnen zondag 7 april tegen het Vughtse Real Lunet dat met 9 punten op de 13e en voorlaatste plaats staat. In Vught won Margriet met 0-3 en het is aan z'n stand verplicht nu weer te winnen en liefst met wat meer doelpunten. Niet onderschatten, want  Real Lunet verkoopt de huid elke week duur!

Margriet Zo1 pakt winst in Nuland met uitstekend spel.
24 maart 2024Margriet Zo1 deed wat van ze verwacht mocht worden en dat was de punten mee terugnemen naar Oss. Na de 1-1  in de beker en de 1-0 winst eerder in de competitie speelde Margriet na een wat rommelig begin een uitstekende partij en was steeds de bovenliggende ploeg. Doelman Jurre van den Akker hield voor de derde wedstrijd op rij de 0 vast en Margriet heeft daarmee de veruit beste verdediging van de derde klasse C Zuid 1 met slechts 14 doelpunten tegen.

De eerste helft nam Margriet een 0-1 voorsprong via Nick van Oorschot die prachtig scoorde op aangeven van aanvoerder Joey Schuurmans. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft regende het kansen voor de Ossenaren om de score op te voeren, helaas was het eindschot steeds net onvoldoende tot in de 87e min. de goed ingevallen Koen Brocks wel het net vond en de eindstand bepaalde op 0-2.

Margriet Zo1 schoof weer een tweetal plekken op en staat nu op de 4e plaats in de eindrangschikking. Net 1 punt achter de nummers 2 en 3 RKDVC en SCG’18, maar nog steeds 9 punten achter koploper Nieuwkuijk. Naar beneden blijft het spannend en is het verschil maximaal 4 punten ten opzichte van nummer 9 op de ranglijst.  In de periodestrijd om de 3e periode is het nog vroeg, er volgen nog 7 wedstrijden. Margriet leidt die ranglijst met 6 punten uit twee wedstrijden,. Dat is evenveel als Nieuwkuijk, maar met een minimaal doelsaldoverschil in het voordeel van de Osse ploeg.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers (Metin Alkir), Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Quincy Broers), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Tufan Koca.

A.s. donderdag belangrijke bekerwedstrijd
Komende donderdagavond treft Margriet Zo1 in Uden vierde divisionist Udi’19/CSU in de kwartfinale om de districtsbeker van de k.n.v.b. Zuid 2.  De wedstrijd begint om 20.00 uur en met als inzet een plekje in de halve finale. Bovendien zullen de ploegen die de halve finale bereiken volgend seizoen mogen uitkomen in de landelijke k.n.v.b.-bekerstrijd.

Margriet werd eerste in de poulefase met als tegenstanders  Nulandia(1-1), HVCH 2 (0-3) en SSA/SJO Vita (1-7). In de volgende fase werd gewonnen van Irene (1-5), daarna werd vierde divisionist HVCH verrassend met 2-1 verslagen en de 4e ronde bereikt. Mariahout werd met 0-2 aan de zegekar gebonden en in de achtste finale werd met 3-0 gewonnen van NWC 2.
Kan Margriet Zo1 donderdag weer voor een verrassing zorgen of eindigt het bekeravontuur in Uden? Wij wensen de ploeg alle succes, geef alles, want daarna volgt een vrij lang weekend. De zondag daarna komt Real Lunet naar Oss, waarover later meer.


Verdiende overwinning Margriet Za1 op FC Tilburg
23 maart 2024
Een verdiende overwinning van Margriet Za1 op laagvlieger FC Tilburg, dat blij mocht zijn met deze uitslag want Margriet liet nog vele kansen voorbijgaan en er werden zelfs twee doelpunten afgekeurd.

Het duurde  tot de 44e minuut voordat er de 1-0 op het scorebord verscheen. Govanni Reuvers  kreeg een uitstekende steekbal door de as van de Tilburgse verdediging en stond één op één voor doelman en faalde niet.

In de rust kwam topscoorder Rens Wuestenenk in het veld voor Joran Smits en drukte zijn stempel meteen in de 47e minuut met de 2-0. Diezelfde Rens Wuestenenk zou ook voor de 3-0 zorgen.  Thijmen van Donzel, die weer uitstekend speelde,  gaf een pass over 50 meter “op de stropdas”  waarna Rens niet aarzelde en scoorde.
Wederom ook deze wedstrijd vele kansen onbenut gebleven tegen een sportieve tegenstand FC Tilburg.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest, Thijmen van Donzel, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Samed Bayar (Loyd de Veer), Joran Smits (Rens Wuestenenk), Cas van Liebergen, Loe van Dijk (Liam van Beuningen), Mats van Liebergen, Roy Koenders.

Vooruitblik:
Met dit resultaat is Margriet Za1 een plaatsje opgeschoven en staat nu op de 5e plaats met 23 punten uit 16 wedstrijden.  Op de 6e plaats nu TSVV Merlijn dat op 2 punten staat, maar nog een wedstrijd tegoed heeft. Ze wonnen heel knap uit van koploper BES dat die positie verloor ten gunste van SV De Braak. Rood Wit V. staat op de 7e plek met 3 punten minder en ook nog een wedstrijd tegoed. Zij waren vandaag vrij.
Margriet Za1 moet zich nu gaan opladen voor de laatste vier wedstrijden. Op zaterdag 6 april is de nieuwe koploper SV De Braak te gast op Sportpark Amstelhoef.  13 april is Margriet Za1 vrij, 20 april komt BES naar Oss, 11 mei komt DBN’22 en 18 mei naar Jan van Arckel. Niet het makkelijkste programma want hieronder zijn de hoogste drie geklasseerde ploegen.


Margriet Zo1 pakt goede overwinning op Alem
17 maart 2024
zie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 wist tegen Alem dat winst noodzakelijk was om zicht op de top te behouden. Met een goede eerste helft en een iets mindere tweede deel van de wedstrijd werd hieraan voldaan en werd een verdiende 2-0 overwinning behaald.

Al in de tweede minuut verscheen Luca Peters op rechts, trok de bal voor en Dion van den Elzen kopte rakelings naast. Margriet legde een hoog tempo neer, stoorde al direct buiten het strafschopgebied van de tegenstander, zette druk en Alem kwam er sporadisch uit, zonder echt gevaarlijk te worden. Pas na een half uur spelen was er een eerste gericht schot op het Osse doel, maar Jurre van den Akker kon simpel de bal pakken.  In de 8e minuut was Joey Schuurmans weer dicht bij een doelpunt. De voorzet van Nick van Oorschot ging rakelings aan hem voorbij op enkele meters van het doel. In de 18e minuut mist Schuurmans niet, maar doelman Daav van Mil kan de bal in een uiterste duik nipt tot corner verwerken. Het tempo blijft maar hoog en als Joey Schuurmans in de 27e minuut  een corner mag nemen is het Nick van Oorschot die tussen twee man in en de doelman op nog geen meter de bal in het doel tikt, 1-0. Margriet nam even iets gas terug en ondanks enkele kansjes bleef het zo tot de rust.

Na rust zou Alem wat meer opkomen, ze hadden gezien hun positie op de ranglijst, de plicht om alles of niets te gaan spelen. Jurre van den Akker tikte een inzet tot corner en had even later een engelbewaarder nodig, want een afstandsschot spatte op de lat uiteen.  Agonis Hoti maakte uiteindelijk de 2-0 na een goede combinatie tussen Martijn Ploegmakers en Joey Schuurmans  gaf deze laatste een prima voorzet waarop Agonis Hoti de bal perfect afwerkte.  Even daarvoor had het spel bijna tien minuten stilgelegen omdat Agonis Hoti op het middenveld geraakt was  door een schoen in zijn hals doordat een tegenstander op onverantwoorde wijze  een omhaal uitvoerde waarbij Hoti gewond raakte. Hij bleef lang liggen en werd uiteindelijk aan de kant geholpen aan de wond die behoorlijk bloedde. Alem mocht blij zijn dat er geen kaart voor werd getrokken.

Met dit resultaat bleef Margriet op de zesde plaats staan, liet Nulandia , dat hoger stond, achter zich omdat de Nulanders maar 1 punt haalden. Echter EVVC kwam op gelijke hoogte met Margriet, maar door hun 2-6 overwinning op DBN’22 hebben ze een beter doelsaldo. RKDVC en Haarsteeg staan daarboven beide met 1 punt voorsprong. Nummer twee SCG’18 staat op 4 punten en koploper Nieuwkuijk behield de 9 punten voorsprong op Margriet door in Geffen te winnen.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Roy Govers (Mounir Al Mansouri), Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Metin Alkir), Agonis Hoti (Loek Damen), Martijn Ploegmakers, Luca Peters (Luuk Janssen), Tufan Koca.

Komende zondag naar Nulandia
De laatste 12 wedstrijden tussen Margriet Zo1 en Nulandia heeft Margriet de beste statistieken, 7 maal winst en 5 maal een gelijkspel. Toch was de thuiswedstrijd van 5 november vorig jaar slechts een 1-0 Osse overwinning.  Terwijl in september voor de beker nog gelijk werd gespeeld. Het gaat dus niet zo makkelijk worden als de statistieken voorspellen,. Nulandia speelde gelijk tegen Den Dungen en staat nu 1 punt achter Margriet. Het wordt dan ook weer een wedstrijd waarin alles gegeven moet worden om punten mee naar Oss te nemen.


Margriet Za1 na gelijkspel tegen Willem II in problemen
16 maart 2024


Thijmen van Donzel
scoorde de gelijkmaker

De wedstrijd tegen Willem II was een 6 punten wedstrijd. Willem II staat in de degradatie zone en was gebrand om tegen Margriet Za1 punten te pakken.
Margriet kwam goed uit de start blokken en creëerden in de 4e min zijn 1e kans. Goed doorgekomen vanaf de linkerkant door Joran Smits, maar zijn voorzet ging voorlangs. Willem II heeft snelle jongens voorin en daar kreeg Margriet in de 7e min mee te maken.
Een lange bal kwam achter de rechterkant van de verdediging waardoor de snelle buitenspeler naar de achterlijn kon sprinten en trok hem terug. De spits had goed positie gekozen en maakte de 1-0. Margriet Za1 herstelde goed van deze tik die ze al vroeg kregen.
Er waren nog 2 goede kansen voordat in de 18e min. de 1-1 gescoord werd door Thijmen van Donzel via een vrije trap vanaf rechts die de keeper kansloos liet.
Willem II werd in zijn achteruit gezet en kon  voorkomen door "de bus te parkeren" , dat  de 1-2 viel.
Govanni Reuvers joeg de bal op de lat in de  28e min. en Joran Smits kwam vrij voor de keeper in de 36e min maar scoorde niet.
Rens  Wuestenenk zag in de  42e min. zijn schot door de keeper goed gepakt worden.

In de 2e helft hadden we de eerste 15 min meerdere kansen via Govanni Reuvers en Rafael Lionarons. Willem II kwam daarna weer in de wedstrijd en miste twee 100% kansen op de 2-1.  Doelman Marijn v Soest hield Margriet in deze fase van 15 min in de wedstrijd.
65e min zijn we aanvallend gaan wisselen.
Door WEER vele kansen te missen deze wedstrijd is er maar 1 puntje aan overgehouden.

Opstelling Margriet:
Marijn van Soest,Thijmen van Donzel, Kevin van Tongeren, Veron Lionarons, Govanni Reuvers, Rafael Lionarons, Joran Smits (Liam van Beuningen), Cas van Liebergen, Rens Wuestenenk (Justin Vervloed), Mats van Liebergen, Roy Koenders (Bayar Samed).

Margriet Za1 bracht zich met een gelijkspel in Tilburg tegen Willem II in verdere problemen. Ze staan na dit resultaat op de zesde plaats met 2 punten voorsprong op TSVV Merlijn dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en die zevende plek is een degradatieplek naar de nieuw te vormen 5e klasse volgend seizoen. Totaal degraderen de laatste 5 teams.. Ook Rood Wit V. doet nog mee in de strijd, zij hebben evenveel punten en wedstrijden als Margriet Za1, maar een iets beter doelsaldo. De Ossenaren zijn echter uitermate slecht het jaar 2024 begonnen met 3 verlieswedstrijden op rij en daarna 2 gelijke spelen. De laatste overwinning dateert van 9 december 2023 met 0-6 op DBN'22. Ze kunnen het dus wel!

Komende zaterdag sv Tilburg
Er zijn nog 5 wedstrijden te spelen. Komende zaterdag ontvangt Margriet Za1 in eigen huis FC Tilburg dat met 5 punten nog onderaan bungelt. Daar moet van gewonnen worden. Op 4 november jl. was dat in Tilburg een 2-7 overwinning voor de Osse ploeg. TSVV Merlijn gaat op bezoek bij koploper BES en Rood Wit V.  heeft een vrij weekend. Tijd om dus weer te winnen en nu scherp te zijn om veelvuldig te scoren om het doelsaldo en het moreel wat op te krikken. In de resterende wedstrijden speelt Margriet nog tegen 3 top-ploegen en 1 staartploeg.
© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud