Archief 2024/1e hj. - Voetbal Amstelhoef

Ga naar de inhoud

Archief 2024/1e hj.


Voetbal Amstelhoef heeft Website vernieuwd
14 maart 2024De website van Voetbal Amstelhoef is vernieuwd nadat de website van rksv Margriet onlangs ook vernieuwd is. Waarom?
Het oude ontwerp van Voetbal Amstelhoef was aangepast aan die van Margriet om zo enkele pagina's te kunnen projecteren binnen de Margriet-website. Dat is nu niet meer nodig en kan de website van Voetbal Amstelhoef vrijelijk geoptimaliseerd worden.
De volgende wijzigingen zijn toegepast:

- Beter en consequentere Menu's
- Verbeterde weergave
- Diverse cosmetische aanpassingen
- Snellere laadtijden
- Weergave op smartphone en tablet verbeterd

E.e.a. heeft wel het gevolg dat een aantal pagina's zijn verdwenen. Met name archiefpagina's en foto-pagina's over voorgaande seizoenen.
Van deze pagina's werd nauwelijks gebruik gemaakt en zorgden voor een grote omvang van de Website en vertraagden laadtijden.
Mocht u onvolkomenheden aantreffen, of andere wensen hebben, mail ons!

Margriet Zo1 wint van DBN'22, maar score niet in verhouding tot de doelrijpe kansen.
10 maart 2024Nick van Oorschot 1-0

Joey Schuurmans 2-0

zie ook

fotoreportage
Margriet Zo1 won weliswaar van rode lantaarndrager DBN’22, maar van een overtuigende winst kan men niet spreken. Kansen genoeg ondanks het ietwat stroperige aandoende spel, maar het goed afmaken was er nauwelijks bij. DBN had nauwelijks kansen ondanks dat er enkele boomlange spelers in rondliepen ten opzichte van het gemiddeld gezien kleinere Osse team.

In de 3e minuut was er bijna een openingstreffer van Luca Peters. Hij zag de keeper wat ruim voor z’n goal staan en gaf vanaf ruime afstand een boogbal die door de haastig achteruitlopende doelman Pepijn van de Griendt maar net tot corner kon worden verwerkt. Na 11 minuten was hij weer dichtbij een doelpunt. Metin Alkir gaf een slimme steekbal en Luca Peters kwam vrij voor de doelman, maar zijn schot ging recht op de doelman af.  In de 35e minuut was het Nick van Oorschot die een goed voorzet van Luca Peters tussen twee verdedigers in achter doelman van de Griendt werkte (1-0). Even later pakte van Oorschot een afgeslagen corner op rond de 16-meterlijn en haalde ziedend uit, echter rakelings naast. Aan het slot van de eerste helft zou Roy Govers uit een voorzet van Joey Schuurmans via de lat over koppen. Agonis Hoti, die telkens als hij de bal kreeg drie verdedigers om zich heen zag, kon twee maal bijna scoren, maar zijn schoten gingen rakelings naast.

Na rust zou Margriet op dezelfde voet door gaan, Dion van den Elzen komt alleen voor de doelman, maar deze weet zijn inzet te stoppen. Het is “good old” Joey Schuurmans die op een uitstekende assist van Agonis Hoti doorbreekt en de bal met een lob over de uitkomende doelman in het net deponeert (2-0). Dat speelt gelijk wat zekerder, want DBN’22 ging alles of niets spelen om de gelijkmaker te forceren en dan is de (gehavende) Margrietdefensie in de slotperiode van een wedstrijd kwetsbaarder vooral met al die lange aanvallers. Er hoeft maar een bal net ongunstig te vallen en je speelt gelijk. Iets wat dit seizoen al vaker is voorgekomen. In die zin was de 2-0 een bevrijdende voorsprong. Jurre van den Akker hield echter zijn Osse doel bekwaam schoon en Agonis Hoti dreigde in de laatste minuut de 3-0 te maken door alleen op de doelman af te gaan, maar deze wist hem bekwaam af te stoppen.

Met dit resultaat steeg Margriet twee plaatsen op de ranglijst en ging op doelsaldo zelfs het Vinkelse EVVC voorbij en staat nu op de zesde plaats. Nog steeds 9 punten achter koploper Nieuwkuijk en respectievelijk 6 en 5 punten achter de nummers 2 en 3 SCG’18 en RKDVC, maar nadert Haarsteeg en Nulandia op 1 punt. De tweede  periode ging naar RKDVC door met 2-1 te winnen van de winnaar van de eerste periode EVVC.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Roy Govers (Luuk Janssen), Quincy Broers, Nick van Oorschot (Jeffrey van Vlijmen), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Loek Damen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Koen Brocks), Tufan Koca.

Komende zondag komt Alem op bezoek.
Zondag 17 maart ontvangt Margriet Zo1 het Alem van net over de Maas dat op de 11e plaats staat en nipt van Den Dungen verloor, waar het eerst een voorsprong had. Opvallend is dat Alem vaker scoort dan Margriet ( 31 t.o.v. 25), maar ook makkelijk doelpunten tegen krijgt (29 t.o.v. Margriet 14), daar zouden kansen moeten liggen , maar dan moet de kansen beter benut worden. Makkelijk zal het niet zijn want Alem staat bekend om de “vechtersmentaliteit” en zal strijden voor de punten om nacompetitie te ontlopen. Margriet zal daar iets tegenover moeten zetten want ze wisten van de laatste 5 ontmoeting sinds seizoen 2021/2022  drie maal te zegevieren. Margriet maar twee keer.


Margriet Zo1 doet zich te kort en speelt gelijk tegen Den Dungen
03 maart 2024Margriet Zo1 kwam niet verder dan een gelijkspel tegen en in Den Dungen ondanks een veldoverwicht en een handvol kansen op een overwinning. De vooral in de verdediging gehavende ploeg met opnieuw de zestien jarige  Luuk Janssen op de backpositie, gaf nauwelijks kansen weg en het was dan ook een zware teleurstelling dat de enige doelpoging tussen de palen van Den Dungen uit een corner leidde tot de gelijkmaker.

De eerste helft was Margriet de bovenliggende partij en kon maar niet tot scoren komen. Nick van Oorschot en Metin Alkir braken in de 14e en 31e min. door, maar zagen de doelman van Den Dungen uitstekende reddingen verrichten. Pas in de 42e minuut was het Agonis Hoti, aangespeeld door Jeffrey van Vlijmen, die bij het uitverdedigen van Den Dungen de bal veroverde en Agonis schoot  in een keer raak, 0-1. Daarna had Nick van Oorschot nog de 0-2 op de schoen maar raakte de paal. (45e min.).

In de tweede helft begon Den Dungen iets beter, wat leidde tot een corner in de 59e min. Uit die corner scoorde Bjorn de Kort de gelijkmaker.
Margriet herpakte zich, wat niet leidde tot een winnende treffer, wel zou Agonis Hoti de doelman tot het uiterste tergen in de 63e min., maar de wist de bal nipt weg te stompen. Koen Brocks had in de 84e min. een uitstekende kans, maar zag zijn ziedend schot op de kruising uiteenspatten.

Met dit resultaat maakt Margriet Zo1 het zich steeds moeilijk omdat concurrenten wel punten pakten. Hierdoor zakten ze terug naar de 8e plek op de ranglijst en dat is maar 2 plekken boven de plek voor nacompetitie om klasse behoud. Koploper Nieuwkuijk is inmiddels 9 punten uit zicht en ook de 2e periode is onbereikbaar met nog 1 wedstrijd te spelen en 7 punten achterstand. Dit seizoen is echter nog niet een verloren seizoen, want er is nog een derde periode te verdienen en ook een 2e plek op de ranglijst is nog niet uit zicht met een verschil van 4 punten. Wel zullen de kansen beter benut moeten worden vanuit een solide verdediging want er zijn pas 14 tegentreffers geïncasseerd en dat is ver uit  het laagste aantal in de 3e klasse C waarin alleen Nulandia in de buurt komt met 16 tegentreffers. De rest zit op 20 of hoger, zelfs koploper Nieuwkuijk heeft 26 tegentreffers. In het scorende vermogen staat Margriet maar op de 10e plek, zo laag is het jaren niet geweest.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Luuk Janssen, Quincy Broers, Nick van Oorschot, Dion van den Elzen, Jeffrey van Vlijmen (Koen Brocks), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Joey Schuurmans), Tufan Koca.

A.s. zondag ontvang Margriet hekkensluiter DBN’22
Van deze tegenstander moet Margriet verplicht winnen en liefst met grote cijfers om het doelsaldo wat op te krikken. DBN’22 staat op 3 punten en zou er eigenlijk 7 hebben behaald, maar kreeg van de KNVB een straf van 4 punten in mindering opgelegd bij het niet meer willen hervatten van een wedstrijd tegen SCG’18. Later is die wedstrijd nog wel uitgespeeld, maar door SCG’18 gewonnen. Met 13 doelpunten voor en 50 tegen is het al duidelijk dat deze ploeg kwetsbaar is. Margriet moet hiervan winnen, maar DBN’22 zal de uiterste best doen om dit te verhinderen,  De 0-4 overwinning van 15 oktober vorig jaar moet over trefbaar zijn. Toen scoorde Agonis Hoti een hattrick en maakte Jeffrey van Vlijmen de vierde treffer.


Margriet Zo1 wint van Haarsteeg met jeugdinbreng.
25 februari 2024


Scheidsrechter Jordy de Goeij nam vandaag afscheid en floot zijn allerlaatste wedstrijd. Hij kan terugzien op een mooie carrière als scheidsrechter in zowel het amateurvoetbal als in het betaald voetbal.


zie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 begon aan het duel met Haarsteeg zonder een zestal spelers. Geblesseerd zijn Joey van Heeswijk, Jorn van Bakel en Mounir Al Mansouri en hij miste ook Joey Schuurmans en Dion v.d. Elzen die beiden geschorst waren, terwijl Koen Brocks afwezig was wegens zijn werk.  Hoofdtrainer Maarten van Vugt had  maar liefst vier spelers van het jeugdteam O17-1 opgeroepen en drie van Za1. Luuk Janssen (16) begon gelijk in de basis, na afgelopen donderdagavond al niet onverdienstelijk te zijn ingevallen. Justin Vervloed, Loek Damen en Loek Zonneveld (allen 16 jr.) kwamen in de loop van de 2e helft in het veld evenals de Za1 spelers Kevin van Tongeren(22) en Govanni Reuvers (18).

De eerste helft was de sterkste helft van Margriet dat goed voetbalde en Haarsteeg veel onder druk zette. Al in de 3e minuut testte Agonis Hoti doelman Aaron van Engelen die ter nauwer nood redding bracht. Even later zou bij een snelle uitval ook doelman Jurre v.d. Akker voor Margriet redding brengen door een schot vakkundig te keren. Margriet combineerde goed en was dreigend.  Na goed voorbereidend werk van Luuk Janssen op rechts speelde hij Agonis Hoti aan op de zijkant van het strafschopgebied, waarop zijn voorzet werd ingetikt met de punt van de schoen door Nick van Oorschot, 1-0 in de 14e minuut. Agonis Hoti ziet in de 20e minuut  zijn schot rakelings over gaan en in de 38e minuut laat Haarsteeg Margriet een keer schrikken met een schot op de paal. Vlak voor rust gaat een vrije trap van Roy Govers rakelings over. In de 45e minuut een scrimmage voor het Haarsteegse doel na een corner van Metin Alkir en het is Jeffrey van Vlijmen die de bal over de doellijn schiet. Ruststand 2-0

Na rust zou Haarsteeg meer de tanden laten zien en af en toe Margriet in de problemen brengen, maar uiteindelijk zonder enig resultaat. Tufan Koca heerste in de verdediging en doelman Jurre van den Akker was in topvorm. Tot twee maal toe hield hij een doorgebroken speler af van scoren en plukte een aantal inzetten uit de lucht. Hij werd dan ook uitgeroepen tot “Man of the Match”.

Een keer meende Miska Hol namens Haarsteeg dat de bal over de lijn was en protesteerde fel bij scheidsrechter Jordy de Goeij waarvoor hij geel kreeg, maar bleef maar door mekkeren en ontving zijn tweede gele kaart, dus rood en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer.  Ondanks het ondertal bleef Haarsteeg proberen aan te vallen en Margriet kwam gevaarlijk enige keren door zonder te kunnen scoren. In de 83e minuut was het jeugdspeler Loek Damen die doorbrak, maar door doelman Aaron van Engelen door een wilde duik onderuit ging. Omdat hij de bal niet raakte ging de bal op de stip en bracht Agonis Hoti de eindstand op 3-0.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Luuk Janssen (Kevin van Tongeren), Roy Govers, Quincy Broers (Loek Zonneveld), Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen (Govanni Reuvers), Agonis Hoti (Justin Vervloed), Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Metin Alkir (Loek Damen), Tufan Koca.

Komende zondag naar Den Dungen:
Beide ploegen kennen elkaar goed en troffen elkaar de laatste jaren acht maal. Twee maal won Margriet, één keer Den Dungen en vijf keer werd het een gelijkspel. In Oss werd het vorig jaar oktober nog een 0-0. Beide ploegen hebben echter niets aan weer een gelijkspel. Den Dungen staat op de 9e plaats met 2 punten minder dan Margriet en voelt de nummers 10 en 11 (Alem en Helvoirt) in de nek hijgen en dat zijn de nacompetitieplaatsen om klasse behoud. Margriet is er ook niet bij gebaat want het wil omhoog. Zeker nu koploper Nieuwkuijk punten morst (vandaag 2-2 tegen RKDVC) en komend weekend op bezoek moet bij EVVC. Ook SGC’18 en Nulandia gaan samen de strijd aan en staan beide nog maar op 2 punten van Margriet. Bij winst kunnen de Ossenaren sprongen omhoog maken op de ranglijst.  De wedstrijd in Den Dungen zal echter zwaar zijn en zal alle inzet en strijdvaardigheid eisen om met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren.


Margriet Zo1 verslaat NWC 2 en staat in de kwartfinale van de
KNVB districtsbeker.
22 februari 2024Margriet had de eerste helft haar beste spel, combineerde op hoog tempo door de NWC-verdediging, maar vergat zichzelf te belonen met een reeks doelpunten. In de eerste tien minuten waren er drie kansen op rij, maar niet besteed aan de Osse aanvallers die de bal zelfs van kort bij niet over de lijn konden drukken. In de 17e minuut nam Margriet eindelijk de voorsprong die het verdiende. Dion van den Elzen liep in het centrum tussen twee tegenstanders weg en verschalkt doelman Koen van Dijck.  Ondanks een reeks kansen blijft deze stand op het scorebord staan tot de rust. NWC 2 kon weinig inbrengen en werd pas enkele minuten voor het rustsignaal gevaarlijk, maar het schot werd keurig gepakt door doelman Jurre van den Akker.
Na rust sloeg niet alleen het weer om en speelde de striemende regen en onverwachte windvlagen een rol. Het spel werd er daardoor niet beter op en in de beginfase probeerde NWC wat te forceren. Echter geen succes en langzaam aan pakte Margriet de controle over de wedstrijd weer op.  In de 75e minuut is het Agonis Hoti die de 2-0 op het scorebord brengt met een fantastisch schot laat hij doelman van Dijck kansloos.  In de 90e minuut weet Koen Brocks de eindstand op 3-0 te brengen. Hij is na lang blessureleed en een aantal invalbeurten voor het eerst in de basis begonnen en speelt een volledige wedstrijd.

De kwartfinales
Met dit resultaat staat Margriet in de kwartfinales en zal daarin moeten spelen voor een plek in de halve finale tegen Udi’19/CSU 1. De vierde divisionist won haar wedstrijd bij IVO in Velden, maar dat ging niet vanzelf. De vierde klasser maakte het de Udenaren moeilijk door brutaal een 2-0 voorsprong te pakken, waarna in de tweede helft Udi’19/CSU  met een uiterste krachtsinspanning de rol kon omdraaien naar een 2-3 winst.
De wedstrijd tegen Udi’19/CSU zal op  2e Paasdag maandag 1 april a.s. worden gespeeld in Uden.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri (Luuk Janssen), Quincy Broers (Roy Govers), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Metin Alkir), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers, Koen Brocks, Luca Peters, Tufan Koca.

Margriet Zo1 gelijk bij Nooit Gedacht  op bar slecht veld, doelpunt Agonis Hoti onterecht afgevlagd.
18 februari 2024Op het slechtste veld van de hele 3e klasse C moest de belangrijke derby tussen de “buren” Nooit Gedacht en Margriet Zo1 gespeeld worden. Een veld dat eigenlijk afgekeurd had moeten worden, maar dan had uitgeweken moeten worden naar het kunstgras bijveld. Mogelijk dat de Geffense ploeg dit niet wilde want tactisch gezien zijn de Ossenaren een ploeg die gewend zijn aan kunstgras en dan juist tot hun snelle combinatiespel komen. De wedstrijd eindigde dan ook zoals die begon. Trainer van der Linden van Nooit Gedacht was uiterst tevreden met dit gelijke spel, trainer Maarten van Vugt van Margriet duidelijk minder.

De eerste helft gebeurde er weinig en beide ploegen konden nauwelijks aan voetbal toekomen.

Na rust dacht Margriet in de 65e min. op voorsprong te komen nadat Agonis Hoti scoorde. Een zuiver doelpunt dat afgevlagd werd en waar de scheidsrechter intrapte en in meeging. Niet voor de eerste keer dat zoiets gebeurd, Margriet heeft in het verleden wel meer slechte ervaringen met Geffense vlaggenisten opgelopen.
In de slotfase nog een alles of niets offensief van Nooit Gedacht, maar de Osse doelman Jurre van den Akker stopte beide inzetten.

Met dit resultaat schieten beide ploeg niets op Nooit Gedacht bleef 12e en Margriet zakt zelfs naar de 7e plaats. De afstand tot koploper Nieuwkuijk is nu 9 punten. Niets is onmogelijk, maar dit is wel een moeilijk overbrugbare afstand.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Nick van Oorschot (Kevin van Tongeren), Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Jeffrey van Vlijmen), Agonis Hoti, Martijn Ploegmakers (Quincy Broers), Luca Peters, Metin Alkir (Koen Brocks), Koca Tufan.

Donderdagavond Bekerwedstrijd tegen NWC 2
Om 20.15 uur begint op Sportpark Amstelhoef de bekerwedstrijd tegen NWC 2 met als inzet een plaats bij de laatste 8 ploegen om de Districtsbeker. NWC 2 komt uit in de Reserve Hoofdklasse en staat daar op de derde plaats achter koploper HVCH 2 en Sparta’25 2.

NWC 2 uit Asten kwam tot hier door in de poulefase eerste te worden in een poule met Bruheze 1, ONDO 1 en SVSH 1, waarna in de tweede ronde 0-0 werd gespeeld tegen Liessel 1 en ze winnaar werden na strafschoppen. In de 3e ronde werd met 3-0 gewonnen van Milheezer Boys 1.

Margriet Zo1 won in de poulefase van Nulandia 1, VITA 1 en HVCH 2. In de tweede ronde werd Irene met 1-5 verslagen en de derde ronde wist Margriet met 2-1 te winnen van 4e Divisionist HVCH 1.

De winnaar van de wedstrijd tussen Margriet en NWC 2 gaat naar de kwartfinale die op of rond 1 april wordt gespeeld. De tegenstander is dan of IVO of Udi’19/CSU. Beide spelen ook donderdagavond tegen elkaar.
Bij het bereiken van de halve finale kunnen de laatste 4 deelnemers in ieder geval rekenen dat ze begin volgend seizoen mogen uitkomen in de KNVB-Beker.

Zondag komt Haarsteeg naar Oss
Een belangrijke wedstrijd , want Haarsteeg is in de achtervolging op koploper Nieuwkuijk en staat nu op de 2e plaats met 26 punten. De Margrieters staan daar 5 punten achter en zouden dat kunnen terugbrengen naar 2.

Vorige keer in Haarsteeg verloor Margriet nipt met 2-1 en eindigde in ondertal. Ondanks dat waren ze dichtbij een gelijkspel.
De mannen uit Haarsteeg scoren echter makkelijk en wisten al 31 keer het net te vinden, maar moesten ook 21 keer een tegentreffer incasseren. Margriet scoort moeilijker (19 keer) maar krijgt minder tegentreffers (13).

Voor Margriet moet er alles aan gelegen zijn om de punten in Oss te houden om weg te blijven van de 10 t/m 12 plaats, waarbij de afstand nu respectievelijk 2, 2 en 4 punten is.
Er is dus maar één optie en dat is alles geven en strijd leveren tot het eind.


Margriet Zo1 laat vlak voor tijd een verdiend gelijkspel ontglippen en ziet SCG'18 winnen
04 februari 2024


Matige wedstrijd, om te janken

Het wil Margriet Zo1 maar niet lukken, al seizoenen lang spelen ze in de top van de derde klasse, maar dit jaar blijken ze afwisselend een goede en soms matige middenmoter te zijn met wisselvallige resultaten. Ook nu weer tegen SCG’18 wordt er gescoord door de tegenpartij vlak voor tijd uit een corner, een standaardsituatie waarbij het bij Margriet al veel meer keren dit seizoen mis ging tegen het einde van een wedstrijd.

Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar het gelijke spel dat het verdiende zat er voor Margriet niet in. De eerste helft waren de kansen schaars, waarbij Margriet wel probeerde het initiatief te nemen, maar steeds strandde op een onverzettelijke verdediging. De Osse ploeg miste natuurlijk topscoorder Agonis Hoti die met een wedstrijd schorsing vanwege een rode kaart in de vorige wedstrijd vanaf de zijlijn moest toekijken. In de 35e minuut ging het mis, een counter van SCG’18 werd door Arthur Bot afgerond, maar Margriet kwam op slag van rust goed terug toen Joey Schuurmans een voorzet van Metin Alkir in het doel werkte. En rust met een 1-1.

De tweede helft nam Margriet iets meer de overhand, maar kwam niet verder in aanvallend opzicht dan dat Luca Peters een vrij trap van Metin Alkir maar net naast kopte. In de 71e minuut kreeg Margriet een duidelijke waarschuwing toen SCG’18 gevaarlijk doorkwam en Luca Peters het schot net kon blokken. In de 85e minuut pakte SCG18 de overwinning toen Bas de Langen uit een corner scoorde.

Met dit resultaat zakt Margriet naar de zesde plek met 20 punten  uit 13 wedstrijden en heeft nu een achterstand op koploper Nieuwkuijk van 7 punten. De verschillen met de ploegen die op nacompetitie staan (10e t/m 12 plaats) is echter maar 1 punt. Er zal wel degelijk dus alle neuzen dezelfde kant op moeten om daar van weg te blijven en wat feller mogen worden gespeeld. Tekenend was dat Margriet in zo’n duel geen enkele gele kaart oploopt en tegenstander SCG’18 maar liefst vier.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Mounir Al Mansouri, Roy Govers (Samed Bayar), Quincy Broers, Dion van den Elzen, Joey Schuurmans (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen (Nick van Oorschot), Metin Alkir, Martijn Ploegmakers, Luca Peters, Tufan Koca.

Even rust voor Carnaval en dan een druk programma
Komend weekend geen voetbal, maar Carnaval om daarna op zondag 18 februari de inhaalwedstrijd tegen Nooit Gedacht te spelen in Geffen. De Geffense ploeg liep tegen een zeperd op door met 1-5 te verliezen van Alem en staat nu op een 12e plaats met 16 punten. Niets zeggend, want de duels tussen de (bijna) buren zijn altijd aparte wedstrijden. Dezelfde week op donderdagavond 22 februari speelt Margriet Zo1 tegen NWC 2 voor de achtste finales van de districtsbeker, op Sportpark Amstelhoef aanvang 20.15 uur. De zondag daarop komt de huidige nummer 3 van de ranglijst naar Oss, Haarsteeg.K.N.V.B. speelschema 2024/2025 bekend
2 februari 2024


De k.n.v.b. heeft het speelschema voor het seizoen 2024/2025 bekend gemaakt.

U kunt dit bekijken door HIER TE KLIKKEN

Margriet Zo1 wint in ondertal van DSC door doelpunt Koen Brocks.
28 januari 2024


Dolblije Koen Brocks na gescoord te hebben

zie ook

fotoreportage

Margriet Zo1 won de wedstrijd tegen DSC uit Kerkdriel dat evenveel punten had, maar een wedstrijd meer had gespeeld. De winst kwam de Osse ploeg niet aanwaaien vandaag. De toeschouwers kregen een bewogen middag voorgeschoteld met in de 39e minuut een tijdelijke staking door scheidsrechter Ronnie Rutten, die tot overmaat van ramp Agonis Hoti met rood liet vertrekken.

 
Tot die tijd een felle wedstrijd, waarin er over en weer kansjes waren, zo was Agonis Hoti in de 7e min. kansrijk, evenals in de 19e min. Beide malen na goed voorbereidend werk van Luca Peters.
 
Maar gaande weg liepen de irritaties hoog op. Overtredingen werden niet bestraft en enkele DSC-spelers  waren bezig om dit aan te wakkeren, o.a. nr.5 Gino Schrier, die of een overtreding simuleerde of er een maakte buiten zicht van de scheidsrechter. Toen Jorn van Bakel een lichte overtreding maakte sloeg de vlam in de pan en werd hij belaagd door enkele DSC-spelers en de doelman. Hierop over en weer wat geduw en vervolgens besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil te leggen in de 39e min.. Daarna gaf hij rood aan Hoti die, na belaagd te zijn  een duw gaf. Het was evenwel redelijker geweest als dan ook een DSC-speler rood had gekregen. De Ossenaren moesten dus met 10 man het spel hervatten en zonder de topscoorder en tegen een overtal aan DSC-ers besloot trainer Maarten van Vugt om compacter te gaan spelen en vanuit die positie te gokken op een goede uitval.

 
Natuurlijk probeerde DSC het overtal uit te drukken in een doelpunt en viel massaal aan, echter veelal zonder echt gevaarlijk te worden. De enkele keer dat ze dat wel werden vonden ze een in uitstekende vorm verkerende Osse doelman Jurre van den Akker op hun pad. Margriet kwam er steeds gevaarlijk uit, zo zou Joey Schuurmans in de 48e min. op een pass van Jorn van Bakel op doel schieten, maar wist doelman Jordy Grandia deze te stoppen. Even later wordt duidelijk door een DSC-verdediger hands gemaakt in het strafschopgebed, maar niet bestraft. Aan de andere zijde pakt Jurre van den Akker een afstandsschot met een duik uit de lage linkerhoek.
 
Het laatste kwartier kwam Margriet er steeds vaker uit en in de 74e min. zou Dion van den Elzen rakelings naast koppen op aangeven van Tufan Koca.  Joey Schuurmans, al enkele malen ten onrechte afgevlagd, schiet in de 81e min. net langs de verkeerde kant van de paal. De verlossing komt in de 90e minuut van de reguliere speeltijd als de goed ingevallen Koen Brocks, na een lange blessureperiode in kan vallen en slim uit de dekking loopt en de 1-0 scoort.
 
In de extra tijd van ruim vijf minuten probeert DSC nog de gelijkmaker te forceren, maar is onmachtig na deze zware dreun en speelt te gehaast om de goed staande verdediging te kunnen verschalken.

Opstelling Margriet
Jurre van den Akker, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri, Roy Govers, Nick van Oorschot (Joey Schuurmans), Dion van den Elzen (Koen Brocks), Jeffrey van Vlijmen ( Martijn Ploegmakers), Agonis Hoti, Luca Peters, Metin Alkir (Samed Bayar), Tufan Koca.

 
Naar SCG'18
Komende zondag gaat de reis naar Sint Michielsgestel, waar op Sportpark Zegenwerp de return van de openingswedstrijd van dit seizoen wordt gespeeld. Een door blessures geteisterd Margriet verloor thuis toen nipt met 1-2.
SCG'18, dat donderdag 1 februari a.s. ook de wedstrijd tegen DBN'22 moet uitspelen vanaf de 58e min. en met een 1-0 voorsprong,zou dan wel eens, als ze die voorsprong vasthouden, met 17 punten aan de wedstrijd tegen Margriet kunnen beginnen en strijden om op gelijke hoogte te komen. Margriet wil zich definitief in de top van de derde klasse  nestelen en daarvoor is winst noodzakelijk. Het wordt dus weer een wedstrijd om alles te geven.

Margriet Za1 verliest oefenwedstrijd van Herpinia
27 januari 2024Na zes weken winterstop en pas twee trainingen kon Margriet Za1 een oefenwedstrijd spelen tegen zondagvierde klasser Herpinia.  Na zes minuten spelen maakte Herpinia 0-1, maar na het eerste nog wat onwennige kwartier werden de Margrieters dominanter. In de 60e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker van Rafael Lionarons die bij de 2e paal een goede voorzet van Mats Liebergen in de touwen werkte. Hierna nog meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar als die kansen er niet ingaan kan je tegen een tegentreffer oplopen. Dat gebeurde ook in de 82e min. door een communicatiefoutje achterin werd het 1-2 en enkele minuten later zelfs nog 1-3.
Opmerkelijk was het verdienstelijk debuut van Loek Damen en Loek Zonneveld, beide nog spelers van JO17-1.

Komende zaterdag zal de stadsderby tegen sv Top za1 worden gespeeld. Of het weer een overwinning wordt als in de openingswedstrijd van het seizoen (3-0 voor Margriet) moeten we nog afwachten, maar het zal zeker een strijdvolle wedstrijd worden bij Top, aanvang 15.00 uur

Margriet Zo1 wint bekerstrijd bij Mariahout
25 januari 2024Margriet Zo1 sloeg pas toe tegen het einde van de wedstrijd in de  bekerstrijd tegen vierde klasser Mariahout dat overigens goed partij gaf. Ondanks meerdere kansen voor de Osse ploeg werd de rust met 0-0 bereikt, maar in de tweede helft sloeg Margriet toe. Topscoorder Agonis Hoti kwam op dreef en scoorde in de 71e minuut de 0-1 en even later in de 82e minuut zorgde hij ook voor de 0-2.

Opstelling Margriet:
Jurre van den Akker, Jorn van Bakel, Mounir Al Mansouri (Samed Bayar), Roy Govers, Quincy Broers (Martijn Ploegmakers), Nick van Oorschot, Jeffrey van Vlijmen, Agonis Hoti (Luuk Janssen), Luca Peters, Metin Alkir (Rafael Lionarons), Tufan Koca(Koen Brocks).

Met dit resultaat heeft Margriet Zo1 de achtste finales bereikt waarin NWC 2 de tegenstander zal zijn. Gepland was op 18 februari, maar dan is al de inhaal ingepland van de afgelaste competitiewedstrijden van 21 januari j.l.
Margriet moet dan inhalen bij en tegen Nooit Gedacht.
De wedstrijd tegen NWC2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse en daar op de 2e plaats staat vlak achter
HVCH 2, zal voor de Osse ploeg een thuiswedstrijd zijn en mogelijk op 22 februari worden gespeeld, aanvang 20.15 uur.

Bekerwedstrijd afgelast
18 januari 2024

De bekerwedstrijd tussen Margriet Z01 en Mariahout werd door de weers- en veldomstandigheden afgelast en zal nu op donderdag 25 januari 2024 worden gespeeld, aanvang 20.00 uur.

Komende zondag wordt, mits de omstandigheden snel verbeteren, de competitie hervat, Margriet gaat dan naar Geffen voor de ontmoeting met Nooit Gedacht. Twee ploegen die elkaar goed kennen en in de afgelopen jaren al menig duel hebben uitgevochten. Van de laatste 14 wedstrijden won Margriet zes keer, Nooit Gedacht vier maal. Dit zegt op zich niets, want elk seizoen verloopt de strijd anders. De Geffenaren staan op de zevende plek met 1 punt minder dan Margriet. Het doelsaldo van de Ossenaren is iets beter, +6  t.o.v.  +1. Er  wordt weer een spannende derby verwacht.

Margriet Zo1 moet in tweede helft meerdere erkennen in Leones.
14 januari 2024Margriet Zo1 oefende vandaag tegen tweede klasser Leones uit Beneden Leeuwen. De eerste helft ging de strijd gelijk op en over en weer waren er enkele kansen. De ruststand was dan ook terecht 0-0.
Na de thee zette Leones echter een tandje bij en liep uit naar 0-3 door doelpunten in  60e, 65e en 71e minuut. Margriet hernam zich hierna, maar kwam niet verder dan een doelpunt van Agonis Hoti in de 84e minuut, waarmee de eindstand 1-3 werd.

Komende donderdag ontmoet Margriet Zo1 in de vierde ronde van de districtsbeker  v.v. Mariahout om de strijd om een plekje in de achtste finales. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur op Sportpark De Heibunders, Veghelsedijk 1 , 5738 RJ Mariahout.

De winnaar speelt tegen NWC 2 dat uitkomt in de Reserve Hoofdklasse en vandaag met  3-0 won van FC Uden1.
Deze achtste finaleronde wordt gespeeld op of rond 18 februari a.s. De winnaar van de wedstrijd van a.s. donderdag speelt dan in ieder geval thuis.

Margriet Zo1 wint van Berghem Sport in oefenduel
09 januari 2024


Margriet Zo1 begon het nieuwe jaar goed met een oefenwedstrijd tegen tweede klasser Berghem Sport en wist in een leuk duel met 2-0 te winnen. Agonis Hoti scoorde de 1-0 en Nick van Oorschot zou voor de 2-0 zorgen.

De volgende oefenwedstrijd is op zondag 14 januari a.s, dan tegen tweede klasser Leones uit Beneden Leeuwen dat op een vierde plek staat in de 2e klasse G Oost. Aanvang 13.00 uur op Sportpark Amstelhoef in Oss.

Tufan Koca kwam "terug" bij Margriet
3 januari 2024

Tufan Koca kwam terug naar Margriet, was de laatste jaren al actief als jeugdtrainer, maar wil nu Margriet, waar hij zijn voetbalcarrière  begon, vooruit helpen.
Lees meer over hem in dit artikel van het Brabants Dagblad.© www.voetbalamstelhoef.nl. – alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud